dijous, 20 de gener del 2011

La multiplicació.

Hola a tots,

aquests dies a les classes de segon hem tornat un pam més grans ... i vosaltres pensareu com pot ser això? Idò això és perquè hem començat a fer feina amb una cosa de nins molt grans i és LA MULTIPLICACIÓ !!!!

Com ho hem après? Idò així...

Hem repartit 3 pecetes a n'Alejandro, na Nerea M. , en Carlos i na Shuting i ens hem demanat quantes en tenen tots plegats ? Hem pensat que ho podíem fer sumant

3+3+3+3 =12

i na Marga ens ha explicat que fa ja molt de temps uns senyors i unes senyores varen pensar que si una cosa es repetia sempre igual i un parell de vegades ho podien fer de la següent manera

4 vegades 3 són 12

i per no escriure tant varen pensar en utilitzar aquest signe X

i 4x3=12

Després de presentar aquesta senyora tan interessant que es diu MULTIPLICACIÓ , avui hem fet un poc més de feineta d'una manera que ens agrada molt , però que ens costa bastant i es fer feina per grups . Però com que cada vegada som més grans , cada vegada això de fer feina plegats ens va millor.

Hem repartit pecetes , fitxes , cartes ... la consigna era repartir sempre un mateix nombre entre un parell o tots els membres del grup . Després ho havíem de plasmar sobre els paper de diferents maneres : dibuixant , sumant i multiplicant .

Ho hem fet prou bé.