dilluns, 8 de novembre del 2010

LES RESTES DUENT_NE

Doncs si papàs , aquest dia tan esperat i tan temut per tots ha arribat !!!! jejej bromes apart ha arribat el moment de començar a explicar i fer feina amb les reste duent-ne , com ja sabeu sempre ens agrada començar a tenir contacte amb els nous conceptes de la manera més lúdica i manipulable possible i així ho vàrem fer amb aquestes restes.


Hi ha dues maneres de fer les restes , nosaltres araho feim "deixant" i quan els infants hagin assolit aquesta manera de fer les restes introduirem l'altra , a casa es important que ara ho faceu com nosaltres per així no embullar els infants.

Nosaltres ho hem explicat de la següent manera :





96
- 69
---------


Na Marta ( la senyora desenes) i na Natalia ( la senyoreta unitats) són el número 96 . Na Marta té 9 desenes i na Natalia 6 unitats.

En Carlos( senyor desenes) i n'Adrian ( senyoret unitats) són el número 69 en Carlos vol tenir 6 desenes i n'Adrian vol tenir 9 unitats.

N'Adrian va a na Natalia i li demana si li deixa 9 unitats , però na Natalia li diu que ella sols en té 6 i que no li basten , per això na Natalia demana a na Marta si li pot deixar 10 unitats , na Marta li diu que si però primer ha de canviar 1 desena per 10 unitats , quan l'ha canviada , deixa les unitats a na Natalia .

Na Natalia deixa 9 unitats a n'Adrian i aquest se'n va ben content .

En Carlos va a na Marta i li demana si li deixa 6 desenes , ella ho fa , en Carlos se'n va ben content .

Na Marta i na Natalia ara són el resultat de l'operació i també estan ben contentes d'haver ajudat als seus amics .

Després de fer-ho a través del joc tocava fer feina damunt el paper i així ho hem anat fent tota la setmana .