dilluns, 4 d’octubre del 2010

El nostre rellotge.






L'altre dia el temps de matemàtiques vàrem sortir al pati a construir el nostre propi rellotge.

Els infants no sabien què havíem de fer al pati , els vaig repartir dotze números i vaig demanar què pensaven què havíem de fer " desenes, sumes, restes, problemes" contestaven tot allò que saben que feim a matemàtiques , vàrem donar un parell de pistes i així vàrem dir " UN RELLOTGE" .

Els infants que tenien els números es varen col.locar per fer l'esfera del rellotge ... va ser un poc embull per arribar-se a col.locar , tu aquí , tu allà ... sempre n'hi ha algun que vol manar . Finalment varen dir ja està i els altres varen mirar ...
Està bé ? ... " Noooooooooo" " Siiiiiiiiiii" i aquells que deien que no , ens varen explicar que s'havien col.locat al revés , teniem el 12 ben col.locat al mig però després a la dreta havia l' 11 i a l'esquerra l'1 . Quin lio per tornar a col.locar-nos , ens varen col.locar tooooots de ben nou i a la fi ho vàrem aconseguir .

Després vàrem imaginar que érem un pastis i que havíem de menjar dos persones ( els infants feien de ganivets ) una pizza per 4 persones ... i així vàrem veure que el rellotge també de mitja hora i quarts .

Per acabar na Laia i jo ens vàrem col.locar d'agulles del rellotge i ...tots a endevinar QUINA HORA És?