dijous, 14 d’octubre del 2010

La centena





Hola,

com ja sabeu l'any passat vàrem estudiar la unitat i la desena , aquest any hem començat recordant un poc les coses més imprtants que vàrem aprendre a primer , però ara ja hem de començar a avançar i així doncs ara ens toca treballar la centena !!!

Per això l'altra dia vàrem agafar 10 unitats ( pecetes de color blau ) i 1 desena ( tub de color vermell ) vàrem recordar que 10 unitats són 1 desena i per això ho vàrem col.locar una damunt l'altra . Però després ens va venir el problema més gran , volíem fer una centena !!! ja sabíem que 1 centena eren 10 desenes o 100 unitats , era fàcil pensareu vosaltres , sols hem d'agafar més pecetes ... però na Marga ens va fer una trampa , no ens deixava agafar res nou , es a dir cada infant tenia 10 unitats i 1 desena ... com ho podíem fer per tenir una centena ????

Pensant pensant i xerrant , xerrant en Carlos ens va dir que ens havíem de juntar de 5 en 5 i ens va semblar molt bé , però na Marga ( que li agrada complicar-nos la feina ) ens va demanar i bastam per juntar-nos de 5 en 5 , com ho podem fer?? vàrem repartir un full en blanc per mirar de solucionar-ho . Primer vàrem veure que a classe en aquell moment érem 21 infants i que 3 no tenien peces per tant sols podíem jugar amb les peces de 18 infants ... au ido a fer feina .

A alguns ens va costar una mica entendre allò que havíem de fer , alguns varen sumar 18 + 5 , però na Carla va ser la primera en arribar a una conclusió ...i ens la va explicar allò que havia pensat " he escrit 18 números i he encerclat de 5 en 5 i així me han quedat 3 bosses i me sobren 3 números " tots vàrem veure que podíem fer 3 centenes i que ens sobrarien les peces de 3 nins .

Finalment vàrem intentar col.locar totes les pecetes damunt un quadrat gran de color verd que és LA CENTENA !!!!!